Omgeving

 

Activiteiten in de omgeving

In de directe en wat verdere omgeving zijn volop bezienswaardigheden en activiteiten voor jong en oud, van dierentuin, musea tot pretparken. Zo is er altijd, ook op een regenachtige dag, wat leuks te ondernemen. Hieronder per plaats een overzicht de voornaamste activiteiten en bezienswaardigheden.

 

Alphen aan den Rijn

Avifauna: Vogelpark Avifauna is de wereld in vogelvlucht.
Archeon: in Archeon kan men het levend verleden van Nederland beleven.

 

Amsterdam

Het Rijksmuseum Amsterdam: is het grootste museum voor kunst en geschiedenis in Nederland.
Het Stedelijk Museum Amsterdam: beheert een groot deel van de collectie moderne kunst van de gemeente Amsterdam.
Anne Frank Huis: de onderduikplaats waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog haar bekende dagboek schreef.
Zaanse Schans: naast het historische Amsterdam, in Zaanstad, ligt De Zaanse Schans.
Linnaeushof: is de grootste speeltuin van Europa in Heemstede (nabij Amsterdam)

 

Alkmaar

Alkmaar: is bekend van zijn wekelijkse Kaasmarkt op vrijdagmorgen (april t/m augustus).

 

Bollenstreek

Keukenhof: een historisch park vol met bloeiende tulpen, hyacinten, narcissen en andere bolgewassen.
Luchtvaartmuseum Aviodrome: het nationaal luchtvaartmuseum Aviodrome heeft een grote collectie vliegtuigen, helikopters, modellen en diverse attributen tentoongesteld.

 

Delft (bereikbaar op de fiets, ca, 10 minuten)

Rondvaart Delft: een mooie manier om de historische stad Delft vanaf het water te bekijken.
Koninklijke Porceleyne Fles / Royal Delft: authentiek Delfts blauw is afkomstig van de wereldberoemde en oudste aardewerkfabriek uit de 17e eeuw, de Koninklijke Porceleyne Fles/Royal Delft uit Delft.
Museum Prinsenhof: Hier is Willem van Oranje vermoord. Het is gevestigd in het voormalige Sint-Agathaklooster dat behoort tot de Top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg uit 1990. Het museum belicht Delfts blauw, grote Delftse wetenschappers en Delftse meesters, Willem van Oranje en het Huis Oranje-Nassau. Het museum heeft een collectie schilderijen, aardewerk en gebruiksvoorwerpen uit de Gouden Eeuw.
Oude en Nieuwe Kerk: De Nieuwe Kerk in de stad Delft, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland, is een kerkgebouw aan de Markt in het centrum van de stad. De toren is met 108,75 meter na de Domtoren in Utrecht de hoogste kerktoren van Nederland. De kerk is verder bekend vanwege het Praalgraf van Willem van Oranje. Onder het praalgraf bevindt zich de grafkelder van Oranje-Nassau, de grafkelder van het Koninklijk Huis. De Oude Kerk, ook de Oude Jan of Scheve Jan genoemd, is een van de twee grote oude kerken in Delft, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland; de andere grote oude kerk in Delft is de Nieuwe Kerk. De Oude Kerk dateert uit 1246 en is de oudste kerk van Delft. Karakteristiek aan de Oude Kerk is de scheefgezakte toren. Hier zijn o.a. de graftombes te vinden van onze zeehelden Maarten Tromp en Piet Hein.
Terrassen: Naast al deze historische en culturele bezienswaardigheden zijn er vooral gezellige grachten en pleinen met gezellige terrassen, cafe’s en restaurants waar het prima vertoeven is.

 

Den Haag

Madurodam: heel Nederland in één stad. Alles waar Nederland beroemd om is op schaal 1:25 tot in de kleinste details nagebouwd.
Gemeentemuseum Den Haag: een brede collectie van moderne kunst, mode, kunstnijverheid en muziek.
Omniversum: een bioscoop in Den Haag waar grootbeeldfilms geprojecteerd worden op een koepel waardoor men een film niet alleen bekijkt maar beleefd.
Duinrell: in Wassenaar is bekend attractiepark met tropisch zwemparadijs voor het hele gezin.
Drievliet: in het nabijgelegen Rijswijk, is een gezellig famillie attratiepark.
Sealife: ontdek de verrassende onderwaterwereld in SEA LIFE Scheveningen en ontmoet onze fantastische dieren: roggen, haaien, zeesterren, piranha’s en nog veel meer.

 

Gouda

Gouda: wie Gouda zegt, denkt niet alleen snel aan kaas, pijpen, stroopwafels en aardewerk maar ook aan gebrandschilderde ramen, een sprookjesachtig stadhuis en sfeervolle grachten.

 

Leiden

Leiden: stad van ontdekkingen.
Naturalis: Naturalis presenteert een museum vol natuur.
Stedelijk Museum De Lakenhal: bezit collecties oude schilderijen met meesterwerken van Lucas van Leyden, Rembrandt en Jan Steen en unieke verzamelingen tin, tegels, zilver en glas geëxposeerd in stijlvolle zalen. Hedendaagse kunst is regelmatig te zien in tijdelijke tentoonstellingen.

 

Rotterdam

Euromast: geniet van een schitterend uitzicht over Rotterdam en de grootste haven ter wereld vanaf de 185 meter hoge Euromast!
Diergaarde Blijdorp: dierentuin in Rotterdam

Informatie over de provincie Zuid Holland en feiten over Zuid Holland.

Recente berichten